Θεματική του εφαρμοσμένου εργαστηρίου

Ο Καθ. Rapee και η ομάδα του έχουν αναπτύξει στο Πανεπιστήμιο Macquarie το Πρόγραμμα «CoolKids», ένα πρόγραμμα που αφορά τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με προβλήματα άγχους. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 συνεδρίες στις οποίες συμμετέχουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους. Μια σχετικά διαφοροποιημένη παραλλαγή του προγράμματος απευθύνεται σε εφήβους.

Τα θεραπευτικά στοιχεία του προγράμματος περιλαμβάνουν εκπαίδευση, γνωστική αναδόμηση, στρατηγικές αντιμετώπισης για τους γονείς, προσέγγιση στις φοβικές καταστάσεις και ανταμοιβές. Η εφαρμογή του προγράμματος έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματικό με τα περισσότερα παιδιά και τα αποτελέσματα του διατηρούνται για πολλά χρόνια.

Στο εφαρμοσμένο εργαστήριο θα παρουσιασθούν αρχικά τα θέματα της φύσης, της αναγνώρισης και της θεραπείας των διαταραχών άγχους σε παιδιά και εφήβους, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιασθεί το Πρόγραμμα CoolKids και το καθένα από τα θεραπευτικά στοιχεία που περιλαμβάνει. Ο Καθ. Rapee θα μεταφέρει την εμπειρία του από την εφαρμογή του Προγράμματοςκαι εφόσον υπάρχει αρκετός χρόνος θα παρουσιασθούν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από θεραπευτικές συνεδρίες και θα γίνει και παρουσίαση περιστατικών. Οιερωτήσεις από το κοινό και οισυνακόλουθες συζητήσεις αναμένεται ναπροωθήσουν την όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο τέλος το Workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει α) μια καλή γνώση στην αναγνώριση και την ψυχοπαθολογία των διαταραχών άγχους στα παιδιά, β) μια λεπτομερειακή κατανόηση των θεραπευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του άγχους σε παιδιά και εφήβους (όπως το CoolKids) και γ) την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις όποιες δυσκολίες σε αυτή τη θεραπευτική διαδικασία

Το Workshop απευθύνεται σε όσους δουλεύουν με αγχώδη παιδιά και εφήβους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται κλινικοί ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και άλλοι ασχολούμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας, παιδαγωγοί και σχολικοί σύμβουλοι.

Αίτηση Συμμετοχής


Tο ποσό της συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί μέσω τραπέζης:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Τράπεζα: EUROBANK
Αρισθμός λογαρισμού: 0026-0122-41-0101389933
IBAN: GR 6002601220000410101389933
Αρισθμός λογαρισμού: 0026-0122-41-0101389933
Εις διαταγή: Σίμος Γρηγόριος - Νικολαίδης Νικόλαος, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ.